Annemie (april 2023)

Ik ben in mei 2022 bij Esther in behandeling gekomen. Vanaf het begin heb ik de begeleiding van Esther als prettig ervaren. Ze heeft me leren omgaan met hetgeen mij is overkomen. Esther heeft mij geleerd hoe ik de energie op een dag kan verdelen zodat ik meer uit mijn dag kan halen. We hebben stapsgewijs activiteiten kunnen opbouwen en zijn uitdagingen aangegaan. Ook heb ik geleerd om te accepteren wanneer mijn batterij leeg is om me erbij neer te leggen of mezelf terug te trekken waardoor ik even later weer energie heb om verder te gaan. Dit ipv wat in mijn karakter zit: het alsmaar doorgaan, nog even dit en nog even deze activiteit afmaken. Nee, het is beter om te stoppen en later weer verder te gaan, daar kom ik uiteindelijk verder mee. Ik heb mijn grenzen leren herkennen maar voornamelijk ook accepteren. Ik weet nu wanneer ik overprikkeld kan raken en pas me in deze situaties aan: bijv door minder lang ergens te blijven, oordopjes in te doen of keuzes te maken. We hebben samen doelen gesteld zodat ik weet waar ik op langere termijn heen wil. Dit zodat ik ook een doel had om naar toe te leven en motivatie te vinden op momenten dat ik het moeilijker had. Alleen had ik dit alles niet gekund.

Ik heb de therapie van Esther als prettig ervaren, heb hier veel aan gehad. Nu is het tijd om op eigen voet verder te gaan en de geleerde tools in de praktijk verder te ontwikkelen. Ik weet wanneer ik over mijn grenzen ga en welke klachten ik dan zal krijgen. Ik heb Esther ervaren als een open persoon met een luisterend oor. Ik heb altijd mijn hart kunnen luchten bij haar. We hebben een vertrouwensband opgebouwd waardoor ik ook steeds meer durfde te vertellen. Het contact met Esther heb ik opgevat als heel persoonlijk en erg vertrouwelijk.

Cliënt ( juli 2022)

Toen ik uit het ziekenhuis ontslagen werd en een rolstoel nodig had, heeft Esther deze direct aangevraagd zodat ik mobiel bleef. Ook toen ik de rolstoel niet meer nodig had, heeft Esther ervoor gezorgd dat deze weer werd opgehaald. Goed geregeld!

Cliënt (mei 2021) 

Vanwege NAH klachten ben ik bij Ergotherapie Esther terecht gekomen. Esther is een fijne ergotherapeut die mij enorm helpt in dagelijkse handelingen die ik ervaar als problemen. Ik kan altijd bij haar terecht met vragen of uitingen waarbij ze mij altijd mee kon helpen. Zo kreeg ik een tijdschriftenlijst mee om bij te houden wat ik precies op een dag doe en vanuit daar heeft ze een heleboel kunnen aanpassen voor mij zodat het allemaal wat gemakkelijker gaat. Esther is een ontzettende fijne ergotherapeut die goed naar je luisterd en je fijne tips en trics leert om zo beter met je lichaam en geest om te kunnen gaan!

Mark, Cliënt (mei 2021)

Hoi ik ben Mark,,
Klein stukje over Esther ergotherapie.
Ik ben met Esther in contact gekomen door/via de fysiotherapie in velden. Mijn vraagstelling aan Esther was: of zij mij kon helpen om uit te zoeken waar mijn belastbaarheid lag en met het veranderen van werk.
Vooral het tweede was een vreemde vraag. Toch is het tweede zeker gelukt. Per 1 juni ga ik bij een nieuwe werkgever beginnen.
Ze heeft mij net het zetje/ondersteuning gegeven die ik nodig had om de stap wel te kunnen maken. Klein voorbeeldje: hoe maak je in deze tijd een cv en sollicitatiebrief.
Ook zijn we samen door middel van gesprekken erachter gekomen waar veel knelpunten liggen tav de overprikkelbaarheid. Tot nu toe hebben we er ook een paar kunnen oplossen. Wel is hier nog werk aan de winkel.
Kort samengevat: Esther is een therapeute met het hart op de goede plaats en die vooral kijkt naar wat de mensen nodig hebben. Niet wat er precies in het boekje staat.
Mvg Mark.

Zoon van cliënt (mei 2021)

Mijn moeder heeft een verlamming in haar linkerbeen, daarom krijgt ze een hulpondersteuning van de gemeente en heeft ze de recht op een scootmobiel. De gemeentewerker bracht ons in contact met Ergotherapie Esther om mijn moeder te helpen leren rijden. Esther helpt ons enorm en regelt alles voor mijn moeder. We zijn erg blij met haar, omdat we als nieuwkomers niet echt genoeg weten over mogelijke aanpassingen en hulpmiddelen.
Mijn moeder is heel blij dat ze op een positieve manier zelfstandig naar buiten kan !! Wat is ze blij met deze ergotherapeut!
Het persoonlijke contact is ook geweldig! Bedankt Esther!

Sanne Draaijer, Cliënt (2020)

Esther is voor mij zoals ik haar graag noem een double life saver. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin geen idee van had wat een ergotherapeut was en deed, het was ons bij alle deuren waar we hadden aangeklopt ook nooit voorgesteld, vraag me niet waarom want boy oh boy wat een wonder is Esther. Ik ben in eerst instantie in contact gekomen met Esther in mijn zoektocht naar hulp voor mijn zieke moeder die al ruim 5 jaar door haar ziektes tussen de 4 muren van haar huis leeft zonder enig hoopvol vooruitzicht. Toen Esther voor het eerst op gesprek kwam bij mijn moeder opende er meteen tientallen deuren die in ons optiek voor altijd dicht waren getimmerd en dus ook hoop en levenskwaliteit!! Al heel snel had Esther door wat er aan de hand was en wat er gedaan moest worden, en niet alleen voor mijn moeder maar ook voor mij! Over de jaren heen ben ik in de rol van mantelzorger gekropen en dat heeft voor ik het doorhad totale controle over mijn leven genomen, in het kort staat mijn leven los van de zorg voor mijn moeder al 4 jaar helemaal stil en ook hier helpt Esther mee. Haar creatieve inzicht zorgt er niet alleen voor dat mijn moeder weer een leuk en onafhankelijk leven kan gaan leiden, maar ook dat ik mijn mantelzorgloos en zorgloos leven weer kan gaan leren oppakken. Ze geeft mijn moeder de phsysieke en mentale tools om zelfstandig en veilig te leven en op die manier leer ik los te laten van de angst dat er iets kan gebeuren en dan is dat nog maar het topje van de ijsberg. Dus om een lang verhaal toch niet helemaal zo kort te maken, Esther is een echte aanrader, ze heeft verstand van haar vak, heeft ondanks haar jonge leeftijd veel mensenkennis, ze is vol passie en liefde voor haar vak en cliënten en is wat mij betreft een reddingsboot die ons drijvend houdt tot dat de zeilen van onze bootjes weer gemaakt zijn. Een double life saver, letterlijk en figuurlijk! Dankjewel Esther!

Justy Schaap, Ergotherapeut (2020)

Esther heb ik leren kennen als een zeer enthousiaste, creatieve, energieke en zeer gemotiveerde therapeut. Je bent bij haar in goede handen. Niet doordat ze taken voor jou uit handen zal nemen, maar ze je juist leert om middels je eigen kwaliteiten zelfstandig weer je activiteiten uit te voeren. Ze doet haar werk als ergotherapeut met passie en met veel intrinsieke motivatie, waardoor ze op de meest creatieve ideeën komt.

Flo Davanne, Cliënt (2020)

Er wordt weleens gezegd dat iedereen een beschermengel heeft, die van mij heeft heel lang niks van zich laten horen... Ik heb al een heel aantal jaren te maken met een slechte gezondheid maar ik bleef maar doorgaan, tot 4/5 jaar geleden mijn gezondheid een paar hele harde klappen kreeg te verduren en nog sneller achteruit ging. Hierdoor werd ik gedwongen binnen te blijven zitten tussen de 4 muren van mijn huis met geen uitzicht op een beter leven. Toen plots Esther in mijn leven kwam! Ineens werd het weer zonnig om me heen en had ik veel positieve vooruitzichten, ze had snel door wat voor persoon ik ben en wat ik nodig had om weer zelfstandig en vrij te kunnen leven en weer deel uit te maken van de maatschappij. Eindelijk heb ik ook een beschermengel!

Annieke Smits, opdrachtgever zorgboerderij De Lommse Vennen (2019)

In 2019 mocht Esther bij ons haar stage volgen bij De Lommse Vennen. Wat gelijk opviel is dat Esther erg gedreven is en kundig naar elk persoon en situatie kijkt. Nu ze afgestudeerd is en haar eigen praktijk heeft, ondersteunt ze ons ook nog steeds bij De Lommse Vennen. Ze is een echte aanvulling op ons team. Esther zoekt naar oplossingen die passend zijn voor diegene die dat nodig heeft. Ze kijkt en denkt net even verder zodat iedere persoon dat beetje meer krijgt dan men kan verwachten van een ergotherapeut. Esther is geduldig en rustig, met haar humor maakt ze het voor iedereen prettig om over de drempel heen te stappen om hulp te accepteren. Je voelt je snel op je gemak bij Esther. Ik kan goed sparren met Esther over de hulpvragen die er liggen en vult precies aan waar ik nog op zoek naar ben. En ik ben blij met haar input op Sensorische Integratie gebied die voor onze cliënten zo van toepassing is. Ik zal Esther zeker bij iedereen aanbevelen die op zoek is naar een ergotherapeut. Ze is zeer kundig in haar vak en gespecialiseerd op het gebied van Sensorische Integratie.