Ervaringsverhalen

 
Sanne Draaijer, cliënt
Esther is voor mij zoals ik haar graag noem een double life saver. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin geen idee van had wat een ergotherapeut was en deed, het was ons bij alle deuren waar we hadden aangeklopt ook nooit voorgesteld, vraag me niet waarom want boy oh boy wat een wonder is Esther. Ik ben in eerst instantie in contact gekomen met Esther in mijn zoektocht naar hulp voor mijn zieke moeder die al ruim 5 jaar door haar ziektes tussen de 4 muren van haar huis leeft zonder enig hoopvol vooruitzicht. Toen Esther voor het eerst op gesprek kwam bij mijn moeder opende er meteen tientallen deuren die in ons optiek voor altijd dicht waren getimmerd en dus ook hoop en levenskwaliteit!! Al heel snel had Esther door wat er aan de hand was en wat er gedaan moest worden, en niet alleen voor mijn moeder maar ook voor mij! Over de jaren heen ben ik in de rol van mantelzorger gekropen en dat heeft voor ik het doorhad totale controle over mijn leven genomen, in het kort staat mijn leven los van de zorg voor mijn moeder al 4 jaar helemaal stil en ook hier helpt Esther mee. Haar creatieve inzicht zorgt er niet alleen voor dat mijn moeder weer een leuk en onafhankelijk leven kan gaan leiden, maar ook dat ik mijn mantelzorgloos en zorgloos leven weer kan gaan leren oppakken. Ze geeft mijn moeder de phsysieke en mentale tools om zelfstandig en veilig te leven en op die manier leer ik los te laten van de angst dat er iets kan gebeuren en dan is dat nog maar het topje van de ijsberg. Dus om een lang verhaal toch niet helemaal zo kort te maken, Esther is een echte aanrader, ze heeft verstand van haar vak, heeft ondanks haar jonge leeftijd veel mensenkennis, ze is vol passie en liefde voor haar vak en cliënten en is wat mij betreft een reddingsboot die ons drijvend houdt tot dat de zeilen van onze bootjes weer gemaakt zijn. Een double life saver, letterlijk en figuurlijk! Dankjewel Esther!

Annieke Smits, opdrachtgever zorgboerderij De Lommse Vennen
In 2019 mocht Esther bij ons haar stage volgen bij De Lommse Vennen. Wat gelijk opviel is dat Esther erg gedreven is en kundig naar elk persoon en situatie kijkt. Nu ze afgestudeerd is en haar eigen praktijk heeft, ondersteunt ze ons ook nog steeds bij De Lommse Vennen. Ze is een echte aanvulling op ons team. Esther zoekt naar oplossingen die passend zijn voor diegene die dat nodig heeft. Ze kijkt en denkt net even verder zodat iedere persoon dat beetje meer krijgt dan men kan verwachten van een ergotherapeut. Esther is geduldig en rustig, met haar humor maakt ze het voor iedereen prettig om over de drempel heen te stappen om hulp te accepteren. Je voelt je snel op je gemak bij Esther. Ik kan goed sparren met Esther over de hulpvragen die er liggen en vult precies aan waar ik nog op zoek naar ben. En ik ben blij met haar input op Sensorische Integratie gebied die voor onze cliënten zo van toepassing is. Ik zal Esther zeker bij iedereen aanbevelen die op zoek is naar een ergotherapeut. Ze is zeer kundig in haar vak en gespecialiseerd op het gebied van Sensorische Integratie.

Flo Davanne, cliënt
Er wordt weleens gezegd dat iedereen een beschermengel heeft, die van mij heeft heel lang niks van zich laten horen... Ik heb al een heel aantal jaren te maken met een slechte gezondheid maar ik bleef maar doorgaan, tot 4/5 jaar geleden mijn gezondheid een paar hele harde klappen kreeg te verduren en nog sneller achteruit ging. Hierdoor werd ik gedwongen binnen te blijven zitten tussen de 4 muren van mijn huis met geen uitzicht op een beter leven. Toen plots Esther in mijn leven kwam! Ineens werd het weer zonnig om me heen en had ik veel positieve vooruitzichten, ze had snel door wat voor persoon ik ben en wat ik nodig had om weer zelfstandig en vrij te kunnen leven en weer deel uit te maken van de maatschappij. Eindelijk heb ik ook een beschermengel!

Justy Schaap, ergotherapeute
"Esther heb ik leren kennen als een zeer enthousiaste, creatieve, energieke en zeer gemotiveerde therapeut. Je bent bij haar in goede handen. Niet doordat ze taken voor jou uit handen zal nemen, maar ze je juist leert om middels je eigen kwaliteiten zelfstandig weer je activiteiten uit te voeren. Ze doet haar werk als ergotherapeut met passie en met veel intrinsieke motivatie, waardoor ze op de meest creatieve ideeën komt."